Σε αυτό το βίντεο θα προσπαθήσω να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον για μία από τις ποιο όμορφες παραλίες στην Εύβοια.

Η παραλία αυτή  είναι  ένας από τους πολυσύχναστους προορισμούς, για ελεύθερο camping, πολλά χρόνια πριν ήταν άγνωστη, και εγώ ένας  ανήσυχος ιχνηλάτης (Tracer), αλλά  όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα πιο γνωστή.

Ελπίζω να πάτε και να σεβαστείτε το άγριο αυτό τοπίο, όπως έκανα κι εγώ κάποιες φορές που ήθελα ένα παρθένο τοπίο, να παραμείνει παρθένο!

Εδώ είναι ο απόλυτος προορισμός του πρωτόβγαλτου στα camping, θα βρείτε σκιά και άφθονο νερό, μαγαζιά να φας με καλές τιμές, αλλά και αρκετό κόσμο πλέον, ώστε να μην φοβάσαι την ερημιά.

 

Η Διαδρομή

50 χλμ. περίπου από την Χαλκίδα και γύρω στα 5 χλμ. βατό χωματόδρομο, ένα πέρασμα πάνω από το διάσελο της βόρειας πλευράς της Δίρφυς, ενώ η απαράμιλλη ομορφιάς διαδρομή θα σε ανταμείψει.

Το Τοπίο

Η παραλία Πετάλη έχει πλάτη την Δίρφυ, και μπροστά της το απέραντο γαλάζιο, εδώ νύχτα θα δεις όλα τα αστέρια να χορεύουν αφού η φωτορύπανση των πόλεων απλά δεν υπάρχει, η Εύβοια είναι νησιωτική αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα, όλα σε ένα.

 

Το Πότε να πάτε

Εάν σας αρέσει ο κόσμος Ιούλιο και Αύγουστο, εάν πάλι είστε μοναχικός τύπος, ο Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος έως τα μέσα αλλά και o Σεπτέμβριος είναι οι ιδανικοί μήνες.

 

Προσοχή

Εδώ είναι ένας καλά κρυμμένος κόλπος αλλά όταν τον πιάνει Βορειοανατολικός άνεμος η θάλασσα καταπίνει σκηνές, παίρνουμε λοιπόν όλες τις προφυλάξεις και δελτία καιρού πριν πάμε.

 Που να φάτε

Ο Τσέλιγκας είναι μονόδρομος, η ταβέρνα του δοκιμασμένη και καταξιωμένη.

Tracer