Το Λειβάρτζι είναι ένα χωριό που διατηρεί τη γοητεία του παρελθόντος και βρίσκεται στους πρόποδες του Ερύμανθου.

Ένα οδοιπορικό στο πανέμορφο αυτό χωριό, το ραντεβού μας εκεί με τη Βόρεια παρέα, σύνολο 72 μοτοσικλέτες που έκαναν να αναστενάξουν οι σούβλες. Υποδοχή με τσίπουρο και παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι, σε μια όμορφη πλατεία με τις πηγές του Ερύμανθου του Λειβαρτζιότη, να κυλούν δίπλα μας. Ένα καθαρά ιστορικό χωριό, που φιλοξένησε τόσο κόσμο, ανοίγοντας τις πόρτες του παλιού σχολείου (Λαογραφικό μουσείο πλέον), όπου και στήσαμε τις σκηνές, με σεβασμό.
Το βράδυ ένα γλέντι με όλα όσα, θα πρέπει να έχει κάθε χωριό, κοκορέτσι, αρνί σούβλας, λουκάνικο κλπ. σωστά τα στερεοφωνικά  μηχανήματα, δίχως να στριγκλίζουν έβγαζαν ωραίο ήχο κάνοντας την βραδιά μας μια από τις ωραιότερες για φέτος. Φίλοι που ανταμώνουμε σε κάθε συγκέντρωση, που δημιουργεί ο Πασχάλης, και φίλοι από το Facebook που γνωριζόμαστε από κοντά. Καθαρές εκδηλώσεις δίχως γκρίνια και λόγια, αυτές είναι οι εκδηλώσεις των Βορείων, όπου ακολουθούν και κάποιοι από τον Νότο.
Με την ευκαιρία αυτή γράψαμε κάτι παραπάνω χιλιόμετρα στην περιοχή προσπαθώντας να βρούμε γεφύρια και παλιά ξεχασμένα ξωκλήσια.