Μια ιδιαίτερη στιγμή, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα. Το χιόνι εδώ, δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτόν τον τόπο.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πνευματική, μαγική, μυστικιστική, εκπληκτική, εκπληκτική, τεράστια, εμπνευσμένη, εντυπωσιακή. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ συχνά σε μια προσπάθεια να περιγράψουν το φαινόμενο των Μετεώρων.

Ένα ταξίδι στα Μετέωρα προσφέρει τη μοναδική εμπειρία του μεγαλείου της φύσης σε συνδυασμό με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την αιώνια επιθυμία του ανθρώπου να συνδεθεί με το Θείο. Από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, οι κάθετοι βράχοι των Μετεώρων θεωρούνταν το ιδανικό μέρος για να επιτευχθεί απόλυτη απομόνωση, να ανακαλυφθεί η ειρήνη και η αρμονία και, ως εκ τούτου, να στηρίξουμε τον αιώνιο αγώνα του ανθρώπου για πνευματική ανύψωση.

Τα Μετέωρα είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα των συντριπτικών πετρωμάτων, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι να περιμένουμε ότι αυτό το ταξίδι δεν είναι απλώς μια επίσκεψη σε ένα εξαίσιο τοπίο. Πρόκειται για προσκύνημα σε ιερό μέρος για όλους τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Τα Μετέωρα έγιναν κιβωτός διατήρησης για το 2000χρονο Χριστιανικό Ορθόδοξο Θεό. «Οι πρώτοι μοναχοί των Μετεώρων επέστρεψαν τον 14ο αιώνα, δημιουργώντας μια ολόκληρη μοναστική κοινότητα στους κορυφαίους γίγαντες. Επέλεξαν να το κάνουν όχι επειδή ήταν εύκολο αλλά επειδή ήταν δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Και πέτυχαν σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα μέσω της πίστης τους.

» The Monasteries of Meteora

Serene, spiritual, magical, mystical, extraordinary, breathtaking, immense, inspiring, impressive. These are only some of the words people very often use in an effort to describe the Meteora phenomenon. A trip to Meteora offers the unique experience of nature’s grandeur in conjunction with history, architecture and man’s everlasting desire to connect with the Divine.

From the early Christian times, the Meteora vertical cliffs were regarded as the perfect place to achieve absolute isolation, to discover peace and harmony and, thus, to support man’s eternal struggle for spiritual elevation.

Meteora is a truly inspiring and sensational setting of overwhelming rock formations, but one must also be prepared to expect that this trip is much more than merely visiting an exquisite landscape. It is a pilgrimage to a holy place for all Christians around the world. Meteora has become a preservation ark for the 2000-year-old Christian Orthodox creed.